ArtAnkara

ARTANKARA 15-18 MART 2018

4. ARTANKARA ULUSLARARASI ÇAĞDAŞ SANAT FUARI 15-18 Mart 2018 tarihlerinde ATO Congresium’da 10.000 m2-lik alanda gerçekleştirildi.

Resim, heykel, seramik, özgün baskı, fotoğraf, enstalasyon ve kavramsal sanat eserlerinin yer aldığı ARTANKARA’da 110 galeri ile sanatla ilgili kurum, kuruluş ve sanat inisiyatifleri katılım gerçekleştirdi. Bu yıl Türkiye dahil 12 ülkeden galerilerin yer aldığı, 37 ülkenin sanatçılarının eserlerinin sergilendiği fuarda 650 sanatçının 3.000’den fazla sanat yapıtı sanatseverlerle buluştu.

4. ARTANKARA kapsamında Sanata Katkı Kurum Ödülü Mustafa Ayaz Vakfı Plastik Sanatlar Müzesi’ne, Sanatçı Onur Ödülleri ise Turan Erol ve Gencay Kasapçı adına verildi.

Solo Show kapsamında Tomur Atagök, Bubi, Devrim Erbil, Zarko Jakimovski, Marat Bekeyev, Ertuğrul Ateş’in aralarında yer aldığı sanatçıların özel sergileri yer aldı. Bubi ve Bedri Baykam ise fuarda imza günleri kapsamında da sanatseverlerle buluştu.

Fuar içerisinde sosyal sorumluluk projesi olarak Türkiye’de ilk defa sergilenen “Yaşanılamamış Yaşam. Misplaced Child” adlı sergi yer aldı. Sergi kapsamında ARTANKARA’da toplanan yardım Halkların Köprüsü Derneğine bağışlandı.

Bu sene özel projeler kapsamında Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi, Cam Ocağı Vakfı ve Cam Dostları Grubu tarafından hazırlanan çağdaş sanatın camla buluşmasını canlandıran sergi yer aldı. Ünlü İranlı gazeteci ve fotoğrafçı Maryam Mazrooei tarafından 2016 yılında Musul’un IŞID’dan kurtarma operasyonundan hemen öncesinde çektiği fotoğrafları “Mülteci çocuk ve kadınlar gözler ile konuşur. Ortak Dil” konulu sergi de fuarda yer aldı. Füsun Kavalcı tarafından kurgulanıp hazırlanan bir duyarlılık ve farkındalık projesi olan “Ah, Ankara” Ankara ile ilgili canımızın yandığı olmuş, olacak ya da olmasın dediğimiz bir sergiyi sundu. Alarm-Art tarafından bunca kırmızı ışığın altında bekleyen genç kuşağa kendini ifade etmenin kanallarını arayan sanatçılara, tüm ışıkları, olanakları el verdiği ölçüde yeşile çevirmek, üretimde belli bir hızı ve niteliği, insan ilişkilerinde belli bir düzeyi tutturmayı vaat etmiş dostlara kırmızı ışıkları söndürmek, sanat yaşamlarında bir yeşil dalga yaratmak için yapacakları her şeyin ana gövdesi olarak “YEŞİL DALGA” projesi sunuldu.

4. ARTANKARA boyunca yer alan 30-u aşkın söyleşi, workshop ve performans ziyaretçi tarafından yoğun ilgiyle izlendi. Bu sene fuarın paralel etkinlikleri kapsamında 15-18 Mart tarihler arasında tüm fuar ziyaretçileri için Mustafa Ayaz Vakfı Plastik Sanatlar Müzesi, Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, TC Devlet Resim ve Heykel Müzesi, Pembe Köşk İsmet İnönü Müze Evi, Müze Evliyagil ve Rahmi M.Koç Müzesine geziler düzenlendi.

ARTANKARA çağdaş sanatının en seçkin örnekleri ve diğer etkinlikleriyle dört gün boyunca Ankaralıların “buluşma noktası” oldu.